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ALGA ETA TOFU HARAGI-BOLAK -- ALBONDIGAS DE TOFU Y ALGAS

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Categoria(s): RecetasPara hacerlos con niñ@s
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OSAGAIAK:

200 g tofu
20 g Iziki edo Arame algak
1 c.s.xigortutako sesamoa
1/2 c.s. tamari (soja saltsa)
2 azenario birrindu (raiatu)
Osoko irina
Baratzuri 1
Itsasoko gatza
Oliba olioa

INGREDIENTES:

200 g tofu
20 g algas Iziki o Arame 
1 c.s. sésamo tostado
1/2 c.s. tamari (salsa de soja)
2 zanahorias ralladas
Harina integral
1 ajo
Sal marina
Aceite de oliva


 

1. Algak uretan beratu 30 minutuz eta beste 30 minututan egosi. Arame alga bada, 15 minutuz bakarrik beratu eta ez da egosi behar.

1. Remojar las algas 30 minutos y cocer otros 30 minutos. En el caso de alga Arame, se remoja solo 15 minutos y no hace falta cocer.

2. Tofua sardeska batez birrindu eta azenarioa, baratzuria eta gatza nahastu (tamari pixka batekin).  

2. Mezclar el tofu machacado con un tenedor, el ajo, la sal y las zanahorias ralladas (y un poco de tamari). 

3. Pelotatxoak egin; beharrezkoa bada, irina gehitu hobeto gera daitezen.

3. Formar bolitas; si es necesario, añadir harina, para formarlas mejor.

4. Olio askorekin prejitu eta ondoren papel xurgagarri baten gainean jarri

4. Freir en abundante aceite y colocarlas sobre papel absorbente.

5. Errefau, arbi edo eskaldatutako barazkiekin zerbitzatu.

5. Servir acompañadas de rábano, nabo o verduras escaldadas.

Receta originaria de: Ana Revilla (Curso de Cocina Bioenergética, 2011-2012)

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