Amagoia Bilbao

Arin erregositako untxia piperrekin

(GETTY IMAGES)
(GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Untxi bat, kuiatxo bat, tipula bat, 2 piper gorri, 100 ml teriyaki saltsa, koilarakada bat sesamo hazi, olioa, piper beltz beltza, gatza.

Zailtasuna                            2

1. Untxia garbitu, hezurrak kendu eta zati txikitan moztu. Ontzi batean batean untxia jarri eta teriyaki saltsa, gatza eta piperbeltz beltza bota. Ordu betez beratzen utzi.
2. Zartagin handi batean edo wok batean zerrendatan moztutako tipula eta piperrak olio zurrusta batekin erregosi, su ertainetan.
3. Untxia eta bere salda gehitu eta arin erregosi.
4. Sesamo haziak gehitu eta arin erregosi.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Untxi bat, 2 baratxuri ale, 2 azenario, 3 piper berde, 100 g barrengorri, 100 ml soja saltsa, olioa, piper beltz beltza, perrexila, gatza.  

Zailtasuna                       2

1. Untxia garbitu, hezurrak kendu eta zati txikitan moztu. Ontzi batean untxia jarri eta soja, gatza eta piperbeltz beltza bota. Ordu betez beratzen utzi.
2. Zartagin handi batean edo wok batean txikitutako baratxuriak olio zurrusta batekin erregosi, su ertainetan.
3. Zerrendatan moztutako piperrak, azenarioak eta barrengorriak gehitu eta arin erregosi.
4. Untxia eta bere salda gehitu eta arin erregosi. Gainetik txikitutako perrexila bota.