Amagoia Bilbao

Ganbatzarrez beteriko lupia erreta

(GETTY IMAGES)
(GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
4 razioko lupia, 8 ganbatzar, 16 hosto ziazerba, 4 orburu, 2 patata, olioa, gatza.

Zailtasuna                        2              

1. Lupiak garbitu eta xerrak atera. Gatza bota eta olioz igurtzi.
2. Ganbatzarrak zuritu eta buruak kendu.
3. Xerra bakoitzaren gainean 2 hosto ziazerba eta ganbatzar bana jarri eta bildu. Txotxa batekin lotu.
4. Patatak zuritu eta xerratan moztu. 10 minutuz egosi eta xukatu.
5. Orburuak garbitu eta zerrendatan moztu. Olioarekin erre.
6. Azpil batean patatak eta lupia bilduak jarri. Gatza bota.
7. Labe beroan sartu, 200ºC-an, 8-10 minutuz gutxi gorabehera. Azken momentuan orburuak sartu.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
4 razioko lupia, 8 ganbatzar, 4 urdaiazpiko xerra, tipula bat, piper gorri erdia, piper berde bat, kuiatxo erdia, alberjinia erdia, 100 ml tomate saltsa, olioa, gatza.

Zailtasuna                            2

1. Lupiak garbitu eta xerrak atera. Gatza bota eta olioz igurtzi.  
2. Ganbatzarrak zuritu
3. Xerra bakoitzaren gainean urdaiazpiko xerra erdia eta ganbatzar bana jarri eta bildu. Txotxa batekin lotu.
4. Txikitutako tipula olio pixka batekin erregosi, su eztitan.
5. Dadotan moztutako beste barazkiak gehitu eta erregosi.
6. Azpil batean barazkiak eta lupia bilduak jarri.
7. Labe beroan sartu, 200ºC-an, 8-10 minutuz gutxi gorabehera.