Teresa Gorospek eta Salma Solaunek dominak irabazi dituzte Iruñeko World Challenge Cupen

Teresa Gorospe gasteiztarrak brontzea irabazi du banakako zintako finalean eta bere hirikidea Salma Solaunek zilarra taldeka uztaietan.

Teresa Gorospe, lanean.
Teresa Gorospe, lanean. (BASQUE TEAM)

Ostiralean hasi zen Iruñeko Navarra Arenan 'World Challenge Cup' txapelketa, 19 herrialdetako 100 gimnasta baino gehiago bildu dituena. Israelen eta Bulgarian, hurrenez hurren, jokatuko dituzten Europako txapelketa eta Munduko txapelketa prestatzeko balioko du.

Euskaldunei dagokienez, Salma Solaun eta Teresa Gorospe Basque Team eta Euskadiko Gimnasia Federazioaren bikaintasun proiektuaren parte diren gimnasten lana nabarmendu da bertan. Solaun gasteiztarrak zilarrezko domina lortu du bost uztaiko finalean, taldeka, eta Teresa Gorospe hirikideak, banakako lehiaketan brontzea lortu du zintako finalean.

Proba ostiralean hasi zen, banakako lehiako uztai eta pilota-ariketekin eta taldeentzako 5 uztai-ariketarekin. Teresak 10. eta 11. amaitu zuen, hurrenez hurren, eta, beraz, ezin izan zuen finaletarako sailkatu. Bai, ordea, Salma Solaunen taldeak, sailkapeneko hirugarren postua sinatuta.

Larunbatean mazoen eta zintaren txanda izan zen, banaka, eta zinten eta piloten ariketa mistoa, multzoen kasuan. Gorospek 11. amaitu zuen mailuen ariketan, baina askoz hobeto egin zuen zintarenean. Laugarren postuak igande honetako finala jokatzeko txartela eman zion. Solaunen taldeak laugarren postuan amaitu zuen.

Salma Solaun eta bere taldekideak. (BASQUE TEAM)

Gaur finalak jokatu dira, bakarka zein taldeka. Gimnasta errusiarren, ukrainarren eta bielorrusiarren falta nabaritu da, baina euskal gimnastek Boryana Kaleyn (Bulgaria) eta Ekaterina Vedeneeva (Eslovenia) olinpikoen, Adi Katz israeldarraren, Stiliana Nikolova promesa bulgariar gaztearen edo Arzu Jalilova eta Zohra Aghamirova azerien kontra aritu behar izan dute, besteak beste. Era berean, sailkapenean lehen postuetan dauden selekzioen artean Israelek, Bulgariak, Italiak edo Azerbaijanek parte hartu dute.

Taldekako lehiaketan, Salma Solaunek zilarrezko domina eskuratu du bost uztaien finalean, 31.650 puntu pilatuz eta garailearen atzetik amaituz, Italiak 36.050 puntu lortu baititu. Banakako lehiaketan, bestalde, Teresa Gorospek brontzezko domina eskuratu du zintako finalean, 29.700 puntu lortuta. Garaileak, Darja Varfolomeev alemaniarrak, 31.450 puntu lortu ditu eta Ekaterina Vedeneeve esloveniarrak, berriz, 30.950 puntu.