DONOSTIA

Jaume Leiva eta Aroa Merino, nagusi Behobia-Donostian

Errekorra usaindu dute gaur Behobia-Donostia lasterketako bi irabazleek, batek baino lortu ez badu ere. Jaume Leivak pronostikoak bete eta eskuak altxatu ditu Boulebarreko helmugan, eta Aroa Merino kanariarrak lasterketa hirugarrenez irabazteaz gain errekor berria ezarri du (1.09.44).

Jaume Leiva, garaipena ospatzen helmugan. (Juan Carlos RUIZ/FOKU)

Goizeko 8.00ak ziren eta helmuga bere tokian zegoen, korrikalarien zain. Egun polita esnatu da igande honetan Donostian, lasterka egiteko balekoa.

Maratoi batean parte hartzen lehena izan zen emakumea, Kathrine Switzer, omendu nahi izan dute Behobia-Donostia lasterketako antolatzaileek. Omenaldia egin eta berehala, 10.30ak aldera, ekin diote lehenengoek lasterketari.

Ordubete eskas behar izan dute aurrenengoek helmugara iristeko. Bat eta bestea agurtuz iritsi da lasterketaren amaierara Jaume Leiva (1.00.22), lasterketaren 54. edizio honetako irabazlea. Errekor berria egiteko aukerak zituen kataluniarrak, baina ez du behar bezainbeste indar egin eta nahiago izan du ikusleen berotasunaz gozatzea.

Bigarren izan da Iraitz Arrospide villabonarra (1.01.47), aurreko urteko hirugarren postua hobetuz. Eta jarraian sartu da Ivan Fernandez gasteiztarra (1.01.56), podiuma osatuz.

Emakumezkoetan, berriz, aurreko bi edizioetako irabazlea gailendu da Boulebarreko helmugan, eta errekor berria ezarriz gainera. 1.09.44 behar izan du Aroa Merino kanariarrak maratoi erdia osatzeko, eta marka horrekin berak 2016an ezarri zuen errekorra hautsi du.

Bigarren izan da Diana Martin (1.10.39) eta hirugarrena izan da Alicia Perez (1.14.21). Maite Arraiza izan da lehenengo gipuzkoarra helmugan.

Hoberenek amaitu ostean ere bere horretan jarraitu du lasterketak, ukitu popularrago batekin baina. Festa giroa nagusi, eta sufrimendu apur bat tarteko, milaka izan dira aurtengoan ere Behobia eta Donostia arteko bidea osatu dutenak.

Lehenengoek lasterketa amaitu eta bi ordu eta erdi ingurura hau zen Donostiako Bulebarrak erakusten zuen itxura.