ttiklik blog naiz

ALGARROBO IRINA-HARINA DE ALGARROBO

 

Kategoria(k): ElikaduraLekaleak
Etiketa(k):  >  >  >  >  > 

Categoria(s): AlimentaciónLegumbres
Etiqueta(s):  >  >  >  >  > 

Lekadunen familiako zuhaitz hosto iraunkorra, mediterraneoan berez hazten dena. Fruituak leka jangarriak dira, baina itsurakoak (Ceratonia siliqua).

Algarrobo-leka. Algarroboaren fruitua. Barrua horia duen 10 cm-ko leka arrea da. Bere haziak zanpatuz oso gozoa den irin bat lortzen da, kakaoaren antzeko zaporea duena. Propietate nutrizionalak eta terapeutiko garrantzitsuak dauzka eta ez dauka glutenik, beraz, pertsona zeliakoek erabili dezakete.

Indigenek edariak garatzeko erabiltzen zuten, eta gaur egun gauza askotarako erabiltzen da, baina batez ere postreak egiteko. Txokolate zaporedunak dira, baina kakaoak eskaintzen dizkigun baino propietate gehiagorekin. Irin hau azukre naturaletan oso aberatsa da (betiko txokolateak daukan azukre finduaren aurrean abantaila), burdin asko dauka, kaltzioa, magnesioa, fosforoa...eta bitamina asko: A, B1 eta D. Oso gantz gutxi eta dauzkan apur hauek, gantz osasungarriak dira. Txokolatearekin alderatuz, algarroboa 3 aldiz aberatsagoa da kaltzioan.

 

::HARINA DE ALGARROBO (CASTELLANO)::

 

 Errezetak:

 Recetas: