MAY. 26 2025 - 05:45h Ilar risottoak GETTY IMAGES (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERA Osagaiak 4 lagunentzat300 g arroz, porru bat, 250 g ilar, 4 arrautza, 900 m salda, 40 g Idiazabal gazta, olioa, gatza. Zailtasuna 2 1. Txikitutako porrua olioarekin erregosi. Arroza gehitu eta eragin. 2. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta irabiatu. Estali eta 13 minutuz egosi. Noizean behin eragin. 3. Ilarrak eta gazta gehitu eta nahastu. 5 minutuz egosten utzi eta noizean behin eragin. Gatza bota.4. Arrautzak, azalarik gabe, ur irakinetan sartu, itzali, estali eta utzi 2 minutuz. Arrozari lagundu.BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat300 g arroz, 2 tipulina, 2 baratxuri ale, 250 g ilar, 900 ml barazki salda, 150 ml ardo zuri, 25 g gurin, olioa, gatza. Hornidura: 50 g-ko 4 legatz solomo, 65 ml garagardo, 125 g irin, gatza. Zailtasuna 21. Txikitutako tipulinak eta baratxuriak olioarekin erregosi.2. Barazkiei arroza gehitu eta eragin. Ardoa bota eta egosi. 3. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta irabiatu. Estali eta 13 minutuz egosi. Noizean behin eragin. 4. Ilarrak eta gurina gehitu eta nahastu. 5 minutuz egosten utzi eta noizean behin eragin. Gatza bota.Hornidura honekin lagundu:1. Garagardoa eta irina nahastu. Gatza bota.2. Legatza aurreko oreatik pasatu eta olio beroan frijitu.