Amagoia Bilbao

Otarrainxka poke bowl

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz Basmati, 2 azenario, aguakate erdia, 80 g arto gozoa, 300 g kuiatxo, 400 g otarrainxka, 2 baratxuri ale, koilarakada bat sesamo haziak, teriyaki saltsa, 4 koilarakada maionesa saltsa, koilarakada bat soja saltsa, olioa, gatza. Marinada: lima bat, koilarakada bat azukre, gatza, piperbeltz beltza.

Zailtasuna                        2              

1. Limaren azala birrindu eta erdiaren zukua atera. Azukre pixka batekin, gatz eta piperbeltz beltzarekin nahastu.
2. Azenarioak zuritu eta patatak zuritzeko tresnarekin zintak atera. Aurreko nahasketa bota eta ondo nahastu.
3. Eltze batean ur ugari eta gatza berotu. Irakiten hasten denean, arroza gehitu eta 16 minutuz egosi. Tapatu eta 4 minutuz pausatzen utzi.
4. Kuiatxoa garbitu eta patatak zuritzeko tresnarekin zintak atera. Gatza bota.
5. Txikitutako baratxuriak olio zurrusta batekin erregosi. Kuiatxoa eta sesamo haziak gehitu eta arin erregosi.
6. Agukatea zuritu eta dadotan moztu. Limoi pixka batekin nahastu.
7. Maionesa soja saltsarekin nahastu.
8. Otarrainxkak zuritu eta barruan daukaten hari beltza kendu. Osorik utzi. Zartagin batean olio pixka batekin arin erregosi.
Lau ontzietan arroza jarri eta marinadaren likidoarekin nahastu. Gainean beste osagaiak bereizita jarri. Beste ontzietan teriyaki saltsa eta maionesa jarri.