
LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
400 g tallarin, 300 g olagarro egosita, 70 g arrautza gorringo, Parmako gazta birrindua, olioa, gatza, piperbeltz beltza.
Zailtasuna 2
1. Kazola handi batean ur ugari eta gatza irakiten jarri. Ura irakiteko moduan dagoenean, tallarinak bota; noizean behin eragin.
2. Samur baina oraindik samar gogor daudenean –al dente eran– atera eta xukatu. Ur pixka bat gorde. Tallarinak ez busti ur hotzean.
Aldi berean honako hauek prestatu:
1. Zartagin batean zerrendatan moztutako olagarroa olio pixka batekin arin erregosi.
2. Tallarinak gehitu eta arin erregosi. Sua amatatu.
3. Gorringoak irabiatu eta orekiaren salda pixka batekin nahastu. Gatza eta piperbeltz beltza bota. Tallarinei gehitu eta nahastu. Gainetik birrindutako gazta bota.
BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
400 g tallarin, 300 g olagarro egosita, tipulatx bat, 12 tomate cherry, ardo zuria, olioa, gatza, piperrautsa.
Zailtasuna 2
1. Tallarinak aurreko errezetan esan dugun bezala egosi.
2. Txikitutako tipulatxa olioarekin erregosi, su eztitan.
3. Lau zatitan moztutako tomateak eta piperrautsa gehitu eta arin erregosi.
4. Zatitutako olagarroa eta ardo pixka bat gehitu eta arin erregosi.
Tallarinekin nahastu.

Diez bandas navarras rinden homenaje al trovador Fermin Balentzia con un disco tributo

Descubren un colosal «valle de los dinosaurios» en el Stelvio con miles de huellas fósiles

Ikerketa batek eskolen jangeletako menuetan desoreka nutrizionalak antzeman ditu

Pantxoa eta Peioren ‘Azken dantza’-rako sarrerak agortu egin dira
