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Torradak-Torrijas

Gaurkoan inauterietako bereziki prestatu dugun azken-buruko bat dakarkizuegu. Errezeta gehiago HEMEN

Hoy os ofrecemos un postre totalmente carnavalero. Tenéis más recetas AQUI

torrijak


OSAGAIAK/INGREDIENTES:

  • 2 ogi barra (aurreko egunekoak badira,hobe)
  • 2 litro esne
  • 6 azukre koilarakada
  • 1 kanela adartxoa
  • arrautza
  • oliba olioa


  • 2 barras de pan (preferible del día anterior)
  • 2 litros de leche
  • 6 cucharadas de azúcar
  • 1 ramita de canela
  • huevo
  • aceite de oliva

NOLA PRESTATU:

Ontzi batean esnea irakiten jarri, azukre eta kanela adartxoarekin. Bitartean ogia xerratan moztu (hatz bateko lodierarekin). Ontzi sakon batean jarri, eta esneak irakin duenean gainetik bota iragazki (colador) batetik pasatuta. Ondo bustitzen utzi (gau osoa bada, espezial!).

Ondoren arrautzaztatu eta olio bero-berotan frijitu. Eginda daudela ikustean ondo xukatu, ontzi batean jarri eta azukrea bota gainetik. Azukrearen ordez gainetik uretan arindutako eztia edo melaza bota diezaiekegu.

ON EGIN!!


ELABORACION:

Ponemos en un recipiente a hervir la leche, el azúcar y la ramita de canela. Mientras tanto partimos los panes en rebanadas de un dedo de gruesas aproximadamente. Las vamos colocando en una fuente honda y, una vez hervida la leche, la vertemos por encima de las rebanadas pasándola por un colador. Dejamos que empapen bien (toda la noche estaría bien).

Después las rebozamos sólo con huevo y las freímos en una sartén con el aceite bien caliente. A medida que estén hechas, las escurrimos bien, las vamos colocando sobre una fuente y las espolvoreamos con azúcar. También, en vez de azúcar, se puede cubrirlas con miel o melaza aligerada previamente con un poco de agua.

¡¡BUEN PROVECHO!!


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