Kanaria Handia mendean hartuta, ligako bolada ona luzatu du Bilbao Basketek (81-71)

Europe Cup txapelketan kolpea jaso ostean, Ponsarnauren taldeak erakutsi du ACB ligan sasoiko dagoela eta laugarren garaipena jarraian kateatu du, Kanaria Handia mendean hartuta (81-71).

Bilbao Basketeko Kullamae, Kanaria Handietako Landesberg atzean utzi nahian.
Bilbao Basketeko Kullamae, Kanaria Handietako Landesberg atzean utzi nahian. (Oskar MATXIN EDESA | FOKU)

Bilbao Basketek laugarren garaipena jarraian lortu du, Kanaria Handiari Miribillan irabazita. Bukaerako 81-71koa baino kaudimen handiagoarekin irabazi du, eta Jaka Lakovicen taldearen playoff aukerak zaildu ditu. Talde horiak, uhartetik kanpo, laugarren porrota jaso du Bizkaiko hiriburuan eta, hein handi batean, talde oso koral baten aurka topo egin duelako izan da.

Bilboko taldeak, Keith Hornsbyren eskumuturrean aurkitu du (21 puntu) saskiratzeko eta garaipenerako giltza, ikastaroko hamahirugarrena, hain zuzen ere.

Partida “instant replay”-aren laguntzarik gabe jokatu da, «Bilbao Basketekin zerikusirik ez zuten arrazoiengatik», klub bizkaitarrak partida hasi aurretik argitu zuenez. Egoera horrek, ziurrenik, lehen zatian alternatibekin topo egitea arindu du, eta Kanarietako koadroa hobeto hasi da (0-4).

Hornsbyk hasiera eman dio “beltzezko gizonen” motorrari, eta azkar hartu dute lehen abantaila (7-6), nahiz eta Landsbergek lehen partziala (19-21) abantailaz ixteko aukera eman.

Bigarrenaren hasiera on batek hegoak eman dizkio Jaka Lakovicen taldeari, Bassasen hiruko batekin eta Salvoren saskiratze batekin, 7 puntuko errenta maximoa lortu baitute (19-26). Hala ere, bisitariek ez diote etekinik atera aurkarien taulapeko nagusitasunari (11 errebote erasoan eta 10 defentsan), eta Surne Bilbao Basketi eman diote ekimena, atsedenaldira abantailarekin joan baita (36-34).

Kanaria Handia ez da erabat konektatu, eta etxekoek hirugarren laurden osoan zehar aldea zabaltzen jarraitzen zuten, azken partziala hasi eta gutxira 18 puntuko abantaila lortzeraino.

Partida erabakita geratu da amaierarako lau minuturen faltan (73-55), gehienezko errenta errepikatu denean. Hala ere, Pelosen bi hirukok eta Brussinoren beste batek, minutu bat pasatxoan, erdira murriztu dute aldea.

Ponsarnauren hutsarte batek beltzezkoak baretu ditu, eta hori-kolorekoen erreakzioa behin betiko geldiarazi du. Hala, Europako porrotetik ondo errekuperatu direla erakutsi dute bizkaitarrek.

Fitxa teknikoa:

Surne Bilbao Basket 81

Dreamland Kanaria Handia 71

Surne Bilbao Basket: Renfroe (6), Smith (2), Hornsby (21), Andersson (8), Hlinason (8) –hasierako bostekoa– Reyes, De Ridder (6), Kullamae (8), Killeya-Jones (11), Pantzar (6), Rabaseda (5).

Dreamland Kanaria Handia: Albicy (5), Slaughter (7), Brussino (16), Shurna (3), Happ (4) –hasierako bostekoa– Kljajic, Bassas (8), Salvo (9), Pelos (6), Lammers (3), Landesberg (10).

Partzialak: 19-21, 36-34 (atsedenaldia) 60-47 y 81-71 (bukaera).

Epaileak: Miguel Angel Perez Perez, Jorge Martinez eta Guillermo Rios. Kanporaturik gabe.

Gorabeherak: ACB ligako 28. jardunaldi, Miribila pabiloian jokatua.