Bidaiari

Ostiralean hasiko da Nafarroako Pintxoaren XXIII. Astea, 47 parte-hartzaileekin

Pintxoaren Astea martxoaren 17tik 26ra bitartean egingo da, 47 parte-hartzailerekin. Gehienak Iruñekoak dira, baina baita Aiegi, Corella, Gares, Tafalla, Tutera eta Vianakoak ere.

Gastronomia-egutegian ezinbestekoa den klasiko bat da Pintxoaren Astea.
Gastronomia-egutegian ezinbestekoa den klasiko bat da Pintxoaren Astea. (NAFARROAKO GOBERNUA)
Pintxoaren Asteak 23 urte betetzen ditu aurten, eta Nafarroako Turismo Elkarteak eta Ostalaritza eta Turismo Elkarteak antolatutako ekitaldia 2023ko martxoaren 17tik 26ra egingo da Nafarroako hiri eta herri ezberdinetan.

Gastronomia-egutegian ezinbestekoa den klasiko bat da Pintxoaren Astea, eta aukera emango du, berriz ere, dastatze guztiei pintxo itxurako sukaldaritzako berrikuntzak gozatzeko. 
Aurten 47 establezimenduk eman dute izena, gehienak Iruñekoak, baina Aiegi, Corella, Gares, Tafalla, Tutera eta Vianako ostatuek ere parte hartzen dute.
2,40 eta 3 euroartean

Pintxoaren prezioa establezimenduek berek finkatuko dute, baina 2,40 eta 3 euro arteko tartean finkatu beharko dute, lehengaiak, elaborazioa eta aurkezpen-euskarriak aukeratzeko tarte handiagoa emateko. Tabernen %38k zeliakoentzat egokia den pintxoa eskainiko dute.

Saltokiek bi edo hiru mokadutan kontsumitu daitekeen pintxo berritzaile bakarra aurkeztuko dute dute, Pintxoaren Astearen edizio berri honetarako sortua eta azken lehiaketarako aukera izango duena.

Sukaldari guztiek epaimahai profesional baten aurrean egingo dituzte pintxoak, Ostalaritza Kooperatibaren erdiguneko gune batean. Gune honetan bi sukalde jarriko dira eta bertan lehiakideek pintxoak aurkeztuko dituzte.

Helburua publiko guztiari aukera ematea da, ez bakarrik Astean zehar pintxoak dastatzeko, baizik eta, protagonistek beraiek kontatuta, erabilitako osagaiak, elaborazioa, erabilitako teknikak, aurkeztutako pintxoen diseinua eta abar ezagutzeko.