Amagoia Bilbao

Tomate eta sandia entsaladak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
400 g sandia, 400 g tomate cherry, 200 g Mozzarella gazta, 12  antxoa oliotan, albahaka freskoa. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, gatza.

Zailtasuna                        1               

1. Sandia zuritu eta dituen haziak kendu. Dadotan moztu.
2. Tomateak garbitu eta erditik moztu.
3. Gazta dadotan zatitu.
4. Albahaka txikitu.
5. Saltsaren osagaiak irabiatu eta albahakarekin nahastu.
Plateretan tomateak, sandia eta gazta jarri. Gainean antxoak ipini eta saltsa bota.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
350 g sandia, 400 g tomate, 200 g  gazta fresko, 12 otarrainxka, 50 g masusta, 50 g erremolatxa egosi, albahaka. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, gatza.

Zailtasuna                        1               

1. Otarrainxkak egosi, zuritu eta erditik moztu.
2.  Sandia zuritu eta dituen haziak kendu. Dadotan moztu.
3. Tomateak zuritu eta dadotan moztu.  
4. Masustak garbitu.
5. Gazta dadotan moztu.
6. Erremolatxa txikitu.
7. Albahaka txikitu. Saltsaren osagaiak irabiatu eta albahakarekin nahastu.
Plateretan tomatea, sandia, masusta, erremolatxa eta gazta jarri. Gainean otarrainxkak ipini eta saltsa bota.