
LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
400 g tallarin, 300 g olagarro egosita, 70 g arrautza gorringo, Parmako gazta birrindua, olioa, gatza, piperbeltz beltza.
Zailtasuna 2
1. Kazola handi batean ur ugari eta gatza irakiten jarri. Ura irakiteko moduan dagoenean, tallarinak bota; noizean behin eragin.
2. Samur baina oraindik samar gogor daudenean –al dente eran– atera eta xukatu. Ur pixka bat gorde. Tallarinak ez busti ur hotzean.
Aldi berean honako hauek prestatu:
1. Zartagin batean zerrendatan moztutako olagarroa olio pixka batekin arin erregosi.
2. Tallarinak gehitu eta arin erregosi. Sua amatatu.
3. Gorringoak irabiatu eta orekiaren salda pixka batekin nahastu. Gatza eta piperbeltz beltza bota. Tallarinei gehitu eta nahastu. Gainetik birrindutako gazta bota.
BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
400 g tallarin, 300 g olagarro egosita, tipulatx bat, 12 tomate cherry, ardo zuria, olioa, gatza, piperrautsa.
Zailtasuna 2
1. Tallarinak aurreko errezetan esan dugun bezala egosi.
2. Txikitutako tipulatxa olioarekin erregosi, su eztitan.
3. Lau zatitan moztutako tomateak eta piperrautsa gehitu eta arin erregosi.
4. Zatitutako olagarroa eta ardo pixka bat gehitu eta arin erregosi.
Tallarinekin nahastu.

Fermin Muguruzak sua piztu du Erromako gau beroan

Jaigunerako toki gehiago behar duela aldarrikatu du Herri Sanferminak ekimenak

Fermin Muguruzaren Anoetako kontzerturako jakin beharreko guztia

Kolpez kolpe, gora herria! Geurea da garaipena!
