Amagoia Bilbao

Ilar risottoak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz, porru bat, 250 g ilar, 4 arrautza, 900 m salda, 40 g Idiazabal gazta, olioa, gatza.

Zailtasuna                       2             

1. Txikitutako porrua olioarekin  erregosi. Arroza gehitu eta eragin.
2. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta irabiatu. Estali eta 13 minutuz egosi. Noizean behin eragin.
3. Ilarrak eta gazta gehitu eta nahastu. 5 minutuz egosten utzi eta noizean behin eragin. Gatza bota.
4. Arrautzak, azalarik gabe, ur irakinetan sartu, itzali, estali eta utzi 2  minutuz. Arrozari lagundu.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz, 2 tipulina, 2 baratxuri ale, 250 g ilar, 900 ml barazki salda, 150 ml ardo zuri, 25 g gurin, olioa, gatza. Hornidura: 50 g-ko 4 legatz solomo, 65 ml garagardo, 125 g irin, gatza.

Zailtasuna                            2

1. Txikitutako tipulinak eta baratxuriak olioarekin erregosi.
2. Barazkiei arroza gehitu eta eragin. Ardoa bota eta egosi.
3. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta irabiatu. Estali eta 13 minutuz egosi. Noizean behin eragin.
4. Ilarrak eta gurina gehitu eta nahastu. 5 minutuz egosten utzi eta noizean behin eragin. Gatza bota.
Hornidura honekin lagundu:
1. Garagardoa eta irina nahastu. Gatza bota.
2. Legatza aurreko oreatik pasatu eta olio beroan frijitu.