
FRIJITUTA
Osagaiak 4 lagunentzat
12 zamburiña, tipula erdia, azenario erdia, porru laurdena, 40 g irin, 350 ml esne, koilarakada bat saltsa tomate, olioa, gatza, irina, arrautza, ogi birrindua.
Zailtasuna 2
1. Zamburiñak oskolatik atera eta haragia txikitu.
2. Txikitutako tipula eta porrua oliorekin erregosi.
3. Txikitutako azenarioa gehitu eta erregosi.
4. Zamburiñak eta saltsa gehitu eta arin erregosi.
5. Irina gehitu eta 2 minutuz eragin. Esnea apurka-apurka bota eta etengabe irabiatu. Egosi, su eztitan, hiru minutuz. Behar adina gatz bota eta hozten utzi.
6. Oskolak bete eta hozten utzi. Ogi birrindutik, arrautzatik eta ogi birrindutik pasatu.
7. Zartagin batean olio ugari berotu eta muskuiluak frijitu.
LABEAN
Osagaiak 4 lagunentzat
12 zamburiña, 4 otarrainxka, 2 tipula, perrexila, ardo zuria, olioa, gatza.
Zailtasuna 2
1. Zamburiñak oskolatik atera eta haragia lau zatitan moztu. Otarrainxkak zuritu eta txikitu.
2. Txikitutako tipula oliorekin erregosi. Zurrusta bat ardo bota eta egosi.
3. Tipula, txikitutako perrexila, zamburiñak eta otarrainxkak nahastu. Oskolak bete eta ogi birrindu pixka bat bota.
4. Labe beroan sartu, 190 gradutan, 8-10 minutuz.

Diez bandas navarras rinden homenaje al trovador Fermin Balentzia con un disco tributo

Descubren un colosal «valle de los dinosaurios» en el Stelvio con miles de huellas fósiles

Ikerketa batek eskolen jangeletako menuetan desoreka nutrizionalak antzeman ditu

Pantxoa eta Peiok bigarren data bat iragarri dute ‘Azken dantza’-rako: 2027ko urtarrilaren 9a
