Amagoia Bilbao

Dilista eta aguakate entsaladak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
200 g dilista, 2 aguakate, 2 tomate, 50 g pinazi, ardi-mihiak. Saltsa: limoi erdia, 150 ml olio, gatza.

Zailtasuna                        2               

1. Eltze batean dilistak eta litro bat ur jarri. Tapatu eta egosi, su eztitan, 50 minutuz. Xukatu.
2. Tomateak zuritu eta dado txikitan moztu.
3. Pinaziak gorritu, su oso eztitan. Dilistekin nahastu.
4. Aguakateak zuritu eta dadotan moztu.
Plateretan aro bat jarri eta hurrenez hurren aguakatearekin, tomatearekin, dilistekin eta ardi-mihiekin bete. Aroa kendu eta gainetik irabiatutako saltsa bota.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
200 g dilista, 2 aguakate, tipuleta laurdena, piper gorri bat, 150 g tomate cherry. Saltsa: 150 ml olio, koilarakada bat ziape, koilarakada bat Modena ozpin, gatza.

Zailtasuna                         2

1. Eltze batean dilistak eta litro bat ur jarri. Tapatu eta egosi, su eztitan, 50 minutuz. Xukatu.
2. Piperra labe beroan gorritu. Atera, zuritu eta tiratan moztu. Olio pixka batekin erregosi.
3. Aguakatea zuritu eta dadotan moztu. Tomateak zatitu.
4. Tipuleta txikitu eta dilistekin nahastu.
Plateretan aro bat jarri eta hurrenez hurren aguakatearekin, piperrarekin, tomatearekin eta dilistekin bete. Aroa kendu eta gainetik irabiatutako saltsa bota.