
LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 bieira, 2 porru, 2 azenario, 100 g kuiatxo, 100 ml bermuta zuri, 100 ml esne-gain, gurina, ogi birrindua, gatza, piperbeltz beltza.
Zailtasuna 2
1. Bieirak oskolatik atera. Garbitu eta duten atal beltza kendu. Ondo lehortu eta zatitu.
2. Zartagin batean txikitutako porrua, azenarioa eta kuiatxoa koilarakada bat gurinarekin erregosi.
3. Bermuta eta esne-gaina bota eta 5 minutuz egosi. Gatza eta piperbeltz beltza bota.
4. Bieirak olio pixka batekin 2 minutuz arin erregosi. Barazkiekin nahastu eta oskoletan jarri. Gainetik ogi birrindua bota.
5. Labe oso beroan sartu, goikoa gainerre arte.
BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 bieira, 100 g tipula, 150 g ziazerba, 150 g tomate, gazta birrindua, ardo zuria, olioa, gatza, piperbeltz beltza.
Zailtasuna 2
1. Bieirak oskolatik atera, garbitu eta ondo lehortu.
2. Txikitutako tipula olio pixka batekin erregosi.
3. Txikitutako ziazerbak gehitu eta erregosi.
4. Tomateari azala kendu eta txikitu. Olio pixka batekin arin erregosi eta ardo pixka bat bota.
5. Bieirak olio pixka batekin 2 minutuz arin erregosi. Barazkiekin nahastu eta oskoletan jarri. Gainetik gazta bota.
6. Labe oso beroan sartu, goikoa gainerre arte.

Un libro recoge en más de 1.400 páginas cerca de 3.000 especies de plantas de Nafarroa

‘La Revuelta’ astindu du Zetak-en ikuskizunak... eta Euskararen Nazioarteko Egunean

Glutenik gabeko garagardoak digestio mailako ondoeza eragin dezaketen konposatuak izan ditzake

Bazofia sintética disfrazada de noticia para hacer política facha
