Amagoia Bilbao

Ziazerba eta perretxiko brickak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 brick ore. Betegarria: tipula bat, 300 g perretxiko, 200 g ziazerba, 100 g foie fresko, olioa, gatza, piperbeltz beltza.

Zailtasuna                       2              

1. Txikitutako tipula olio pixka batekin erregosi.
2. Ziazerbak garbitu eta zerrendatan moztu. Tipulari gehitu eta erregosi.
3. Zerrendatan moztutako perretxikoak olio pixka batekin arin erregosi.
4. Zartagin batean, su ertainetan eta oliorik gabe, dadotan moztutako foiea erregosi. Gatza eta piperbeltz beltza bota.
5. Ore bakoitza erditik moztu. Zati bakoitzaren erdian betegarria jarri eta bildu, sorta itxura ematen.
6. Zartagin batean olio ugari bero-tu eta bilduak frijitu. Paper baten gainera atera.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 brick ore. Betegarria: tipula bat,  baratxuri ale bat, 250 g perretxiko, 150 g ziazerba, 150 g Camembert gazta, olioa, gatza.

Zailtasuna                   2          

1. Txikitutako tipula eta baratxuria olio pixka batekin erregosi.
2. Zerrendatan moztutako perretxikoak gehitu eta erregosi.
3. Txikitutako ziazerba gehitu eta arin erregosi.
4. Ore bakoitza erditik moztu. Erdian betegarria eta gazta zati bat jarri  bildu, sorta itxura ematen.
5. Labe beroan sartu, 190 gradutan, gorritu arte.