Amagoia Bilbao

Niskalo risottoak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz, litro bat salda, tipula bat, 3 baratxuri ale, 400 g niskalo, 100 g urdaiazpiko ondu, 50 g gurin, 60 g Idiazabal gazta, ardo zuria, perrexila.

Zailtasuna                        2               

1. Txikitutako tipula eta baratxuriak olioarekin erregosi.
2. Niskaloak garbitu eta zatitu. Tipulari gehitu eta erregosi.
3. Moztutako urdaiazpikoa eta arroza gehitu eta arin erregosi.
4. Zurrusta bat ardo zuri gehitu eta minutu batez egosi.
5. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta etengabe irabiatu. Estali eta 15 minutuz egosten utzi. Noizean behin eragin.
6. Gazta eta gurina gehitu eta nahastu. Gatza bota, 3 minutuz egosten utzi eta noizean behin eragin. Perrexila bota.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz, litro bat salda, tipulina erdia, azenario bat, 2 baratxuri ale, 350 g niskalo, 75 g hirugihar, olioa, gatza, 40 g pecorino gazta birrindu.

Zailtasuna                     2               

1. Txikitutako barazkiak olio zurrusta batekin erregosi, su eztitan.
2. Zatitutako niskaloak gehitu eta erregosi.
3. Txikitutako hirugiharra eta arroza gehitu eta arin erregosi.
4. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta etengabe irabiatu. Estali eta 15 minutuz egosten utzi. Noizean behin eragin.
5. Gazta gehitu eta nahastu. Gatza bota eta beste 3 minutuz egosi.