2025 ABU. 06 - 05:34h Hegaluze eta tomate entsaladak GETTY IMAGES (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzat400 g hegaluze, 500 g tomate, aguakate bat, 12 oliba beltz, albahaka. Saltsa: 10 koilarakada olio, 3 koilarakada Modena ozpin, gatza. Zailtasuna 2 1. Hegaluzea ura eta gatzarekin egosi. Xukatu eta hozten utzi.2. Hegaluzeari azala eta hezurrak kendu eta dadotan moztu. Olioarekin estali eta 2 orduz beratzen utzi.3. Tomateak garbitu eta zerrendatan moztu.4. Aguakatea zuritu eta dadotan moztu. 5. Olibak zerrendatan moztu.6. Arraina atera eta olioa saltsa egiteko erabili.Tomatea, aguakatea, olibak, hegaluzea eta txikitutako albahaka plateretan jarri. Irabiatutako saltsa gainetik bota.BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat400 g hegaluze, 400 g tomate cherry, 100 g gazta Mozzarella fresko, tipuleta bat, 12 oliba. Saltsa: 10 koilarakada olio, 3 koilarakada Modena ozpin, gatza. Zailtasuna 21. Hegaluzea aurreko errezetan bezala egosi, garbitu eta moztu. Moztutako tipuletarekin eta olioarekin estali eta 2 orduz beratzen utzi2. Tomateak garbitu eta erditik moztu.3. Mozzarella xerratan moztu.4. Olibak txikitu.5. Hegaluzea eta tipuleta oliotik atera. Olioa saltsa egiteko erabili.Osagai guztiak plateretan jarri. Irabiatutako saltsa gainetik bota.