Iker Barandiaran|18/01/2020
Xabier Izaga Gonzalez|18/01/2020
«Tokiko produktu gutxi edukiko ditugu ez badiegu eusten sustraian dauden erronkei»

EHUko ekonomia-doktorea eta ikertzailea, Goiuri Alberdi nutrizio-doktore eta ikertzailearekin batera Europako Fit4Food2030 proiektuaren arduraduna da EAEn Mirene Begiristain. Elikadura sistema iraunkorra izan dadin, ikerketa eta berrikuntzan dauden hainbat hutsune bilatu eta horien araberako proposamenak egingo dizkiote Europako Batzordeari.

Amagoia Mujika Telleria|18/01/2020
104 ASTELEHEN
Miren Azkarate Badiola|18/01/2020
Antton Izagirre|18/01/2020
|18/01/2020
Turistak Biarritzen 1900ean, olatuei begira
Itzea Urkizu Arsuaga|11/01/2020
Iñaki Sanz-Azkue|11/01/2020
IZOTZ AZPIKO IGELAK

Hormaz, izotzaz edo jelaz. Zurituta esnatu dira inguruko zelai guztiak gaurkoan ere. Joan zaizkigu udazkeneko hego haizeak eta iritsi dira hotzak. Ondo tapatu, botak jantzi eta mendira abiatu zara. Berriz ere hor dira. Urtero-urtero putzu txiki berean aurkitzen dituzu igelen arrautzak. Urteroko poltsa itxurako arrautza lirdingatsuak. Gaur, ordea, izotz azpian topatu dituzu. Uretan, baina izotzak estaliak. Eta beti bezala galdera bera egin diozu zeure buruari: «Igelak neguaren gordinean? Nolatan?».

Errotatxo eta Zerrategiaren aldeko lantaldeak eta Atauniker|11/01/2020
San Gregorioko Errotatxok eta Zerrategiak arbasoen ahotsa dakarte errekan behera

Larruntzako errota izandakoan eraiki zuten Barandiaran Museoa, Ataungo San Gregorio auzoan. Museoak, Errotatxok eta Zerrategiak Gipuzkoa mailako aparteko altxor bat osatzen dute, XV. mendetik hasita herriaren eta herritarren berri ematen duen ondarea. Arretaz entzunez gero, uraren joanarekin bat entzuten dira ataundarrek bizitakoak. Egungo ataundarrek zaintzen dute orain altxorra.

Oihane Larretxea de la Granja|11/01/2020
Page 1/ 170