GAUR8
Gaur X urte

Ordizia Rugby Elkarteak bere lehen Kopa irabazi zuen duela 12 urte

Ordizia Rugby Elkarteak Kopa irabazi zuen bere historian lehen aldiz gaur 12 urte, Palentzian jokatutako finalean Cetransa El Salvadorri 30-27 irabazita. Talde goierritarra oso urduri irten zen eta lehen zati txarra jokatu zuen, bigarrenean erreakzionatu eta markagailuari buelta emateko.

Txapeldunei egindako harrera, 2012ko Kopa irabazi ondoren.
Txapeldunei egindako harrera, 2012ko Kopa irabazi ondoren. (Juan Carlos RUIZ | FOKU)

2012ko apirilaren 22an Ordizia Rugby Elkarteak bere historian lehenengo titulua lortu zuen, urte horretako Kopa irabazi ondoren. Palentziako Nueva Balastera zelaian jokatutako Cetransa El Salvadorren aurkako finala 30-27 amaitu zen, eta Krollen ‘drop’ bati esker erabaki zen, 2 minuturen faltan.

«Finalak pisu handia izan du eta kosta egin zaigu jokoan sartzea», zioen Axio Araña Ordiziaren entrenatzaileak partidaren amaieran. Ez zitzaion arrazoirik falta entrenatzaile gipuzkoarrari, gipuzkoarren hasiera oso txarra izan baitzen eta Valladolideko taldearen hasiera, ordea, ikusgarria, 3-21 aurretik jarri baitziren markagailuan.

Krollek azken txanpan sartutako ‘drop’ bati esker Ordiziak bere lehen titulu handia eskuratu zuen. Partida oso gaizki hasi zen gipuzkoarrentzat, baina Goiaren entsegu batek partidan sartu zituen berriro. Bigarren zatian gauzak erabat aldatu ziren. Goierritarrak oso indartsu irten ziren, zekitena ondo egiten ez bazuten lehen finala galduko zutela jakinda. Freeman ikusgarri batekin, bi entsegu egin zituena, markagailua iraultzen hasi zen 27-24 aurretik jarri arte.

Zailena eginda zegoen, baina amaierarako minutuak falta ziren eta El Salvadorrek arriskatu egin behar zuen. Horrela, zigor kolpe ederra lortu zuten partida berdintzeko. Bost minutu eta deskontua baino ez ziren geratzen amaierarako. Inork ez zuen arriskurik hartu nahi, asko zegoen jokoan, Krollek baloia posizio onean hartu eta zutoinetara botatzea erabaki zuen arte, talde ordiziarrari garaipena eman zion ‘drop’-a lortuz.

Garaipen hori Ordizia Rugby Elkartearen lehen titulua izan zen, Goierritik Palentziara joandako 3.000 zaleek pasioz ospatu zutena. Hurrengo urtean, Goierriko taldeak Kopako titulua berrestea lortu zuen.