Amagoia Bilbao

Labean erretako izokina boniatorekin

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
250 g-ko 4 izokin xerra, tipula bat, 300 g boniato, 2 patata, azenario bat, tipula erdia, olioa, laranja bat, ardo zuria, gatza.

Zailtasuna                        2              

1. Boniatoa, azenarioa eta patatak zerrenda oso finetan moztu.
2. Tipula eta porrua tira finetan moztu.
3. Azpil batean barazkiak jarri eta gainetik gatza eta olio pixka bat bota.
4. Labe beroan sartu, 180 gradutan, 15 minutuz.
5. Laranjaren zukua, zurrusta bat ardo eta olio eta gatza nahastu.
6. Barazkien gainean izokina jarri. Gainetik aurreko nahasketa bota.
7. Labe beroan sartu, 180 gradutan, 10 minutuz.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
250 g-ko 4 izokin xerra, tipula bat, 2 baratxuri ale, 150 g kuiatxo, 300 g boniato, 8 tomate cherry, koilarakatxokada bat ezti, olioa, gatza.

Zailtasuna                           2

1. Barazkiak garbitu eta dadotan moztu. Baratxuriak zuritu gabe utzi.
2. Azpil batean barazkiak jarri eta gainetik gatza eta olio pixka bat bota.
3. Labe beroan sartu, 180 gradutan, 15 minutuz.
4. Baratxuriak atera, zuritu eta zapaldu. Ezti, ozpin, gatz eta zurrusta bat oliorekin nahastu.
5. Barazkien gainean izokina jarri. Gainetik aurreko nahasketa bota.
6. Labe beroan sartu, 180 gradutan, 10 minutuz.