Amagoia Bilbao

Ganba eta aguakate brickak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

Osagaiak 4 lagunentzat
6 brick ore. Betegarria: 2 tipulatxa, 2 baratxuri ale, 300 g ganba, koilarakada bat ezti, aguakate bat, limoia, olioa, gatza. Saltsa arrosa: arrautza bat, 200 ml olio, ketchup pixka bat, laranja zuku pixka bat, koñaka pixka bat, gatza. Piper saltsa gozoa: 100 ml ozpin, 100 ml ur, 100 g azukre, 2 baratxuri ale, 50 g piper gorri, pipermin bat, gatza.

Zailtasuna                           3

1. Txikitutako tipulatxak eta baratxuriak olio pixka batekin erregosi.
2. Ganbak zuritu eta zatitu. Barazkiekin batera jarri eta pixka bat arin erregosi. Sutatik kendu eta eztiarekin nahastu.
3. Aguakatea zuritu eta hezurra kendu. Dadotan moztu eta limoi zuku pixka batekin  nahastu.
4.  Agukatea ganbekin nahastu.
Saltsa arrosa:
1. Arrautza eta limoi tanta batzuk irabiagailuarekin nahasi.
2. Olioa apurka-apurka bota eta etengabe irabiatu.
3. Laranja zukua, koñaka, gatza eta ketchupa bota eta nahasi.
Piper saltsa gozoa:
1. Mortero batean baratxuriak, gatz pixka bat, piperra eta pipermina birrindu.
2. Eltze batean ozpina, ura eta azukrea berotu.
3. Piperraren nahasketa gehitu eta egosi. Hozten utzi.
Bukatzeko:
1. Oreak erditik moztu. Gainean betegarria jarri.
2. Ertzak arrautza zuringoarekin busti eta ondo itxi.
3. Brickak frijitu edo labe beroan erre, gorritu arte.