Amagoia Bilbao

Arrozez betetako bildots besoa erreta

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

Osagaiak 4 lagunentzat
1,200 g bildots beso, gatza, piperbeltz beltza. Betegarria: 50 g tipulina, 2 baratxuri ale, 100 g arroz integral, 125 g shitake, 75 g aranpasa, olioa, gatza. Madaria: 250 g madari, koilarakada bat azukre, koilarakada bat sagar ozpin, intxaur muskatua, gatza.

Zailtasuna                            3

Betegarria:
1. Arroza urarekin garbitu eta 25 minutuz egosi.
2. Aranpasak ur epeletan 15 minutuz utzi. Xukatu eta txikitu.
3. Txikitutako tipulina eta baratxuriak oliorekin erregosi.
4. Txikitutako shitakeak gehitu eta erregosi.
5. Arroza eta aranpasak gehitu eta arin erregosi.
Madariak:
1. Madariak zuritu eta dadotan moztu.
2. Eltze batean madariak, azukrea eta ozpina jarri. Ur, gatz eta intxaur muskatu pixka bat bota eta 20 minutuz egosi, su eztitan.
Bukatzeko:
1. Besoari hezurra kendu, betegarriarekin bete eta kordel batekin lotu. Gatza eta piperbeltz beltza bota.
2. Zartagin bat olio pixka batekin berotu eta besoa gorritu.
3. Azpil batean besoa ardo zuri eta ur pixka batekin jarri. Paperarekin estali. Labe beroan sartu, 180 gradutan, 90 minutuz. Papera kendu.
4. Labearen indarra igo, 220 gradutara, eta 10 minutuz erre.
5. Besoari kordela kendu eta xerratan moztu. Madariekin eta azpileko saltsarekin lagundu.