NAIZ

Kanutiloak

Kanutilo hauek Haizea Belarra Doneztebeko sukaldariak prestatu ditu Etxarri Aranatzen, Harzabal Elkartean.

Osagaiak:

- 350g irin
- 125ml esne
- 70g mantekila urtua
- Anisa
- 2 koilarakada azukre
- Gatz pixka bat

Kremarentzat:

- 500ml esne
- Kanela/laranja/limoia
- 50g. azukre
- 40g. irin
- 6 arrautza

Egiteko era:

Krema egin: esnea infusionatu, azukrea eta irina nahasi arrautzekin, bi gauzak nahasi eta sutan jarri etengabe nahastuz behar duen testura hartu arte; ondoren sutatik atera eta filmatuta gorde.

Irinarekin sumendi bat egin eta barrenean gainontzeko osagaiak jarri; poliki-poliki nahasi bola bat egin arte eta pausatzen utzi.

Orea luzatu tira fin batzuk eginez moldeak forratzeko adina.

Frijitu olio berotan; soberan dagoen olioa kendu paperean eta desmoldatu.

Krema epelarekin bete eta azukre xehatua edo txokolate beroarekin lagunduta zerbitzatu.